SihanoukVille, Cambodia

SihanoukVille - Swedish

Golden Lions
Sune and Mona always stay at The Small Hotel when in Sihanoukville

It's Beach Time !

Gott Nytt År! Helt rätt, här har vi nyår tre ganger om året. Först vårt nyår 31/12 sedan Kinesiska nyåret i februari slutligen det nyåret som firas mest här nere, Khemernyåret i april.

Nu har här börjat bli varmt och gott med en dagstemperatur på drygt 30 ° C Perfekt temperatur i skuggan under en parasoll nere på stranden. Kvällarna är ljumma och här finns restauranger och barer som passar de flesta olika smaker.

 

 

 

 

 

Att se och göra i och runt SihanoukVille

Om du inte vill tillbringa all din tid på stranden så finns det en del andra saker att se och uppleva.

Stränder och öar Staden SihanoukVille är omgiven på tre sidor av Thailändska bukten och har olika stränder. På flera av stränderna ligger strandshacken tätt, det är små enkla strandrestaurnger, där kan man få solstol, mat och dryck till en billig penning. En del av stränderna är steniga medan andra har ren vit sand. Det finns också möjlighet till att göra båtturer ut till en del av öarna utanför kusten.

AktiviteterMånga av aktiviteterna i området är rellaterade till havet som sol och bad, båtturer till öarna, fiske, dykning och snorkling. I stan finns många olika typer av restauranger och barer med ägare som representerar många olika nationaliteter från hela världen. Marknaden, de olika Buddhisttemplen eller varför inte bara en promenad för att se stadslivet i "centrum" är väl värda aktiviteter som visar lite av den kambodjanska kulturen.

Dagsutflykter Det finns nära utflyktsmål från SihanoukVille, tex fiskebyn Stung Hauv, Ream Nationalpark, dagsutflykter till öarna. Ni kan även besöka städerna Kampot och Kep med närliggande nationalpark Bokor. Det kan vara värt med en övernattning i Kampot eller Kep även om möjligheten finns att hinna med det på en dag och vara tillbaka för en sen middag i SihanoukVille.

Nattliv Det mörknar strax efter klockan sex på kvällen men det roliga fortsätter eller för vissa börjar. Många strandrestauranger stänger inte förrän de sista gästerna gått. Discon öppnar i allmänhet inte förrän efter 21. Restauranger med fransk, Japansk, Italiensk, Indisk och mycket annan mat vaknar till liv. Vissa barer och Casinon har öppet 24 timmar om dygnet.

TransportDet finns några få sätt att ta sig runt i och omkring staden. En del turister trotsar värmen och promenerar, men det finns ett stort utbud av mc-taxi och Tuk Tuk (en liten kärra som dras av en motorcykel). Du kan också hyra en mc eller bil (inte för tillfället 2007-03-14). Till och fsån SihanoukVille kommer man bil eller båt från Thailand via KohKong eller med bil eller buss från Phnom Penh. Det finns tre avgångar med flyg i veckan till Siam Reap. Även kryssningsfartyg angör regelbundet Sihanoukvilles hamn.

Accommodations Det finns några få sätt att ta sig runt i och omkring staden. En del turister trotsar värmen och promenerar, men det finns ett stort utbud av mc-taxi och Tuk Tuk (en liten kärra som dras av en motorcykel). Du kan också hyra en mc eller bil (inte för tillfället 2007-03-14).

Till och fsån SihanoukVille kommer man bil eller båt från Thailand via KohKong eller med bil eller buss från Phnom Penh.

Det finns tre avgångar med flyg i veckan till Siam Reap. Även kryssningsfartyg angör regelbundet Sihanoukvilles hamn.

 Det finns möjligheter att bo på enkla ställen från 2$ natten till fina beachresorter för flera hundra dollar om dagen.

De flesta hotell och guesthause finns i ”downtown”, Victory hill eller på stränderna.

Thanks Arne, for writing this translation. Sorry you have to work. Nobody has complained, so I know you didn't write Dtro oot helveta on this page. If anyone see's someone named Arne in Sweden, tell him we say hi. And don't forget the snus when he comes back. Anyone wants to help translate some more pages to Swedish??? Stop by The Small Hotel when you're in town. Heydo.

 

Site Map

About Us | Privacy Policy | Contact Us | Home
Copyright ©2005-2018.  SihanoukVille-Cambodia.com.  All rights reserved.